Hva lar deg inspirere?

18.06.2020

Jeg har valgt å skrive, fordi jeg ønsker å dele, og kanskje også kunne inspirere. Vi alle har så mye i oss, så mye som vi kan dele med alle rundt oss, opplevelser og erfaringer. Vi alle søker opplysninger og informasjon, som også er en form for inspirasjon. 

Jeg selv inspireres daglig av andre rundt meg, både av barna mine, mannen min, venner og kollegaer,- men også av de som er mer fjerne fra mitt nærmiljø, - Instagram, Facebook, nyhetene, magasiner - overalt lar jeg meg selv inspirere. Mat oppskrifter, trening, ferie og selvutvikling. Inspirasjon til hvordan jeg kan trives best mulig, og ha det best mulig i meg selv. Lista er lang over hvor jeg daglig henter inspirasjon fra, så velger jeg selv hva jeg ønsker å ha med meg inn i mitt liv. Det er masse inntrykk når en klikker rundt, lytter og ser. Lett å la seg påvirke, og gjerne påvirkes i en retning som kanskje ikke var så ønskelig likevel. Jeg lager min variant av det hele, tar med meg det som passer inn i meg, og lager det til mitt, det som er meg. Noen ganger passer det inn, og andre ganger ikke. 

Vi er alle forskjellige, men allikevel like, vi tar bare ikke i bruk alle sidene av oss selv, hele tiden. 

Derfor lar vi oss kanskje inspirere, for når vi trekkes mot noe eller noen, så forteller det oss noe. På samme måte som når vi trekker oss vekk fra noe. Noen ganger er det noe vi savner i oss selv, noe vi ønsker å ta tilbake i oss selv, eller noe vi ikke liker i oss selv. Jeg synes det er så spennende, for hver dag lærer jeg noe nytt, og jeg har endelig  begynt å like det å la meg inspirere av andre. Før så var jeg ikke så glad i det, kunne faktisk føle på en form for misunnelse i det hele. Kunne føle på at andre var bedre enn meg, hadde finere hus enn meg, var flinkere enn meg osv. Egentlig var det en misunnelse på ytre faktorer, misunnelse på hvordan det så ut som andre hadde det. Det forteller meg også, hvor lett det er å bli ytre styrt, at tingene eier oss. Jeg ble egentlig ganske sliten av det, å skulle strekke til  på det området også. Nå vet jeg, at det er jo ikke det det handler om. Det handlet faktisk om min usikkerhet, usikkerhet på hvem jeg var, og min usikkerhet på om jeg var bra nok. At jeg ikke så meg selv, mine behov, hva som var viktig for meg.

Nå vet jeg også, at jeg hele tiden kan ta lærdom av både det jeg tenker, føler og opplever i meg selv, når jeg inspireres. Jeg har lært, at det hele handler om meg. Jeg kan faktisk ikke lenger legge noe over på andre. Det er ingen andres «feil» enn min egen. Men «feilene» betyr ikke at det ikke kan gjøres om på, og det betyr ikke at noe er satt. Vi kan alltid endre på valgene våre. Og det som kanskje føles som en feil, er ikke feil, ingenting er feil, det var bare en annen måte å gjøre det på.

Mitt valg med å skrive denne bloggen, dagboken, ukes boken, er for å kunne dele, for å kunne inspirere, for å selv kunne bli inspirert enda mer. Jeg selv, har som sagt latt meg inspirerer mye, og gjennom det jeg gjør i mine hverdager hjelper jeg meg selv med å holde fokuset på det som er viktig for meg, og hvordan jeg ønsker å ha det. Gjennom daglig å skrive, og gjøre de tingene som gjør meg godt, så oppnår jeg også mine mål og drømmer. Daglig huske på meg selv.

Å inspirere andre gjør meg glad, inspirere andre gjennom valg jeg har gjort, og kanskje enda ikke gjort. Jeg lærer hele tiden noe nytt, og jeg vil bare fortsette på den veien, for veien jeg har tilbakelagt, har jeg ikke tenkt meg tilbake på. En gang iblant titter jeg tilbake, kjenner litt på det, og ser hvor langt jeg har kommet i dag. 

I går var i går, i morgen er i morgen, og i dag er i dag. 

I dag er faktisk alt vi har, her og nå.